Punca Punca Lambat HamilSetiap Pasangan yang sudah Berkahwin pastinya Inginkan Cahaya Mata Secepat Mungkin!! Ada yang Menanti Bertahun lamanya Tapi Masih Gagal untuk Hamil Berikut Berikut merupakan punca punca utama Lambat Hamil .

1. Pelincir
Tahukah anda menggunakan pelincir yang salah semasa mengadakan hubungan intim boleh mengurangkan peluang untuk Anda hamil. Hampir Semua gel pelincir boleh rosakkan sperma. Cara terbaik untuk baiki hubungan, tingkatkan pelincir semulajadi anda. Lakukan lebih banyak foreplay sebelum memulakan s3ks. Seterusnya lebih banyak pelincir semulajadi terhasil untuk bantu sperma terus hidup.

2. Sperma Lemah
Simpanan sperma. Ada pasangan Salah Anggap bahawa dengan mengelakkan hubungan seks dalam masa sebulan dapat menjimatkan sperma. Ini adalah Kesilapan besar! Memang benar, jika simpan sperma, anda mungkin lebih banyak waktu diperlukan. Tetapi kebanyakan sperma sudah lemah dan lembap serta tidak mampu Untuk senyawakan telur wanita. Untuk Mudah hamil, sperma yang segar diperlukan.

3. Vitamin C
Vitamin C. Sangat bagus untuk tingkatkan kesuburan. Ia boleh memperbaiki cecair serviks. Cecair ini berfungsi mengangkut sperma ke dalam serviks dan ke rahim. Tanpanya sperma tak mampu hidup lebih lama. Namun jangan ambil berlebihan sebab dikhuatiri akan menyebabkan kekeringan serviks pula. Dinasihatkan ambil tidak lebih 1000mg vitamin C setiap hari.

4. Stress
Tekanan. Bila ada yang bertanya dan Tentang Kehamilan Anda Menjawab “relaks la” ini sebenarnya akan menambah lagi tekanan. Lakukan lah terapi ketawa daripada paksa diri untuk bertenang.

5. Merkuri
Makanan. Wanita yang hamil tahu apa makanan yang patut dijauhi, tetapi wanita yang sedang cuba untuk hamil tidak tahu. Sebab ramai tak nak ambil tahu. Contohnya, jauhkan ikan yang mengandungi merkuri yang sangat tinggi namun jangan elak semua ikan kerana ada ikan yang yang kaya dengan protein, vitamin D dan asid lemak Omega-3 yang bagus.

6. Kafein
Minuman berkafein. banyak kajian mengatakan secawan kopi sehari sudah cukup mengurangkan peluang sehingga 50% wanita untuk hamil dalam tempoh 12bulan. Jadi, kepada pengemar-pengemar kopi sila ambil perhatian ya.

7. Ubat-ubatan
Ubat-ubatan yang mesti dijauhi orang lelaki. Ada ubat-ubatan yang biasa diambil oleh lelaki seperti ubat rawat ulser, masalah gastrik juga ubat tekanan darah tinggi ada kesan buruk pada pengeluaran sperma juga kesuburan. Amalkan Makanan Kesihatan, Dan Gaya Hidup Sihat Untuk Elakkan Bergantung Pada Ubat Ubatan

sumber: mama-batrisyia
Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget