Resepi mi rebus Rani Kulop cecah RM60,000


PETALING JAYA: Bakat Presiden Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM), Abdul Rani Kulup bukan setakat memasak ketam # kipidap, malah pelbagai hidangan lain termasuk mi rebus. Katanya kepada FMT, berbanding orang lain, resepi yang dimilikinya amat istimewa.

Bagi berkongsi rasa dia sedia menjualnya kepada mana-mana pihak yang berminat untuk mengkomersilkannya. “Resepi yang saya guna adalah tradisi dari turun temurun, tidak boleh diberi begitu sahaja, memang sedap. Kalau sesiapa mahu resepi saya, saya letak harga bagi Ketam #Kipidap RM30,000 dan Mee Rebus #Kipidap RM60,000,”.

Mengulas lanjut mengenai bakat dan kebolehan itu, Abdul Rani berkata, dia belum mempunyai sebarang perancangan untuk membuka kelas masakan sebaliknya bersedia sekiranya terdapat mana-mana pihak yang ingin menjemputnya untuk memberi khidmat dalam program masakan.

“Kelas masakan belum lagi, nanti lari tajuk perjuangan hendak menegakkan kebenaran. Tapi siapa yang hendak ambil saya menghadiri program masakan saya sedia beri khidmatnya” ujarnya. Selain itu, dia turut membuka tempahan sekiranya ada pihak yang ingin mendapatkan dua menu istimewa itu di musim perayaan ini, lapor freemalaysiatoday
Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget