‘Rani Kulop main isu kecil sahaja’-Ramesh RaoPETALING JAYA: Persatuan Minda Sosial Prihatin (PMSP) menjelaskan ia mengetengahkan isu besar dengan bukti sahih dalam setiap dakwaan yang dibuatnya. Pendekatan itu yang membezakannya dengan satu lagi pertubuhan bukan kerajaan (NGO), Pertubuhan Martabat Jalinan Muhibbah Malaysia (MJMM) yang dipimpin Rani Kulup.

Pengerusi PMSP, Ramesh Rao, memberikan reaksi itu ketika ditanya pandangan peribadinya terhada NGO berkenaan. “PMSP tidak mempunyai pemakaian seragam seperti Rani Kulop, kami tak ada tagline ‘Kipidap’.

“Isu yang PMSP bawa membabitkan isu-isu besar misalnya isu bekas kakitangan Petrosaudi International, Xavier Andre Justo, 1Malaysia Developmen Berhad (1MDB) dan krtikan Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad terhadap Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

“Rani Kulop main isu kecil sahaja dan sebenarnya saya yang bawa naik nama Rani Kulop,” kata Ramesh dalam satu temubual kepada FMT. Ramesh tidak menafikan penubuhan PMSP pada dasarnya adalah bertujuan untuk memperjuangkan kaum India.

Bagaimanapun, ia terpaksa mengambil inisiatif untuk memasuki ruang politik dengan membuat laporan polis dan aduan terhadap mereka yang suka membuat fitnah terhadap kerajaan. Dalam temuramah yang diadakan, Ramesh menafikan tindak tanduknya semata-mata untuk mencari publisiti murahan.

Tegasnya lagi, dia bersedia disaman jika tindakannya dianggap salah dan tidak benar. Dalam pada itu, mengulas tentang pelbagai laporan dan siri pendedahan yang dilakukan, Ramesh akui maklumat itu diperolehi daripada orang dalam sendiri. “Walaupun serangan saya menyasarkan parti pembangkang tetapi maklumat mengenai mereka diperolehi daripada ahli-ahli parti pembangkang seperti sendiri Parti Keadilan Rakyat (PKR) dan DAP sendiri yang mungkin tidak puas hati dengan kepimpinan mereka,” dedahnya. Sebelum ini gelagat Rani Kulup dan Ramesh Roa mencuri perhatian kerana sering tampil dengan pelbagai isu dengan membuat laporan kepada pihak berkuasa, khususnya polis, lapor freemalaysiatoday
Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget