Kehilangan Kevin Morais membingungkanPETALING JAYA: Polis masih mencari petunjuk bagi merungkai misteri kehilangan Timbalan Ketua Bahagian Perbicaraan dan Rayuan di Jabatan Peguam Negara, Kevin Anthony Morais. Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Zainuddin Ahmad berkata pelbagai aspek telah diambil kira termasuk meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di pejabatnya.

“Setakat ini, polis belum menemui apa-apa bukti lagi dan tiada perkembangan positif mengenai kes itu. “Namun pihak kami telah mengklasifikasikan kes itu sebagai orang hilang,” katanya ketika dihubungi FMT.

Sementara itu mengulas mengenai kenderaan yang ditemui terbakar di di ladang kelapa sawit di Kampung Sungai Samak, dekat Hutan Melintang pada Sabtu, Zainuddin berkata polis masih menjalankan siaatan untuk mengesan pemiliknya.

“Buat masa ini polis Perak masih belum mengenal pasti jenis dan nombor kenderaan itu. “Namun kami akan bekerjasama dengan polis di negeri itu dalam menjalankan siasatan kemungkinan kaitan antara kenderaan itu dengan kehilangan mangsa,” katanya. Kevin dilaporkan dilihat pada pagi Jumaat lalu ketika meninggalkan pangsapurinya di Menara Duta sebelum hilang.

Dia sebelum ini bertugas sebagai Timbalan Pengarah Bahagian Perundangan dan Pendakwaan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) sebelum ditukarkan ke Jabatan Peguam Negara 15 Julai lalu, lapor freemalaysiatoday.com

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget