Xiaomi MIUI7 Diperkenalkan


XIAOMI memperkenalkan MIUI7 baru-baru ini di China.Di India, mereka turut mengadakan acara khusus memperkenalkan ia pada peringkat global. Menariknya, berbeza dengan pengumuman di China, Xiaomi kali ini berkongsi pelbagai fungsi baru yang dibawakan oleh MIUI7 ini.

MIUI7 dikatakan membawakan kadar respon 30 peratus lebih pantas berbanding sebelumnya, selain penawaran penggunaan bateri 25 peratus lebih lama berbanding sebelumnya. Kedua-dua perkara ini adalah fungsi dan permintaan yang menerima undian tinggi daripada para pengguna MIUI.

Selain prestasi, pihak Xiaomi turut ingin memudahkan pengguna menyerlahkan lagi peranti berdasarkan kepada citarasa mereka. Kali ini, melalui MIUI7, sebanyak empat tema asas disertakan, iaitu High Lige, Pink Blush, Ocean Breeze dan juga tema asli.

Masing-masing direka bentuk dan membawakan penggunaan tema yang berbeza mengikut citarasa pengguna. Namun, jika ia tidak memadai, pengguna turut boleh memuat-turun pelbagai penawaran tema daripada kedai aplikasi khusus untuknya secara percuma.

Beberapa ciri-ciri baru turut disertakan pada MIUI7 ini, di mana salah satunya adalah kebolehan untuk mengubah paparan saiz teks daripada pilihan S sehingga XXL – mengikut daya baca seseorang.

MIUI7 turut menyertakan sebuah fungsi baru pada galeri dinamakan sebagai Baby Album. Menggunakannya ia menggunakan fungsi pengecaman wajah untuk mengenal pasti wajah bayi, dan seterusnya mengkategorikan ia dalam satu album khusus untuk anda lihat, lapor sinar harian
Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget