TONTON VIDEO ONLINE : Kejam… Jerung Paus Disembelih Hidup-HidupVIDEO ini memaparkan detik mengerikan apabila seekor ikan jerung paus gergasi disembelih dan dipotong hidup-hidup oleh individu yang tidak berperikemanusiaan. Tindakan manusia yang tidak bertanggungjawab ini ternyata dikecam oleh netizen kerana melakukan pembunuhan secara kejam di hadapan orang ramai. Menerusi video tersebut, insiden itu memperlihatkan dua orang lelaki tanpa rasa simpati telah memotong bahagian badan ikan terbabit di sebuah pasar di China.
Jelas ikan tersebut berada dalam keadaan kesakitan dan keperitan, darah serta air dalam badannya mencurah keluar sebaik ia dipotong tanpa belas kasihan. Menurut sumber, ikan jerung paus ini adalah ikan terbesar di dunia dengan kepanjangannya yang boleh mencecah lebih 12 meter dan ia juga merupakan haiwan laut yang dilindungi oleh undang-undang. Sesiapa yang menangkap ikan tersebut digesa untuk dilepaskan semula dan mana-mana individu yang membunuh dan menjual dagingnya akan dikenakan hukuman.

Nampak gayanya ada individu yang tidak patuh dan tidak takut dengan undang-undang yang digubal tersebut demi kepentingan diri mereka sendiri.
Semoga individu tidak bertanggungjawab ini ditangkap dan dikenakan tindakan sewajarnya atas kesalahan serta kekejaman yang telah dilakukan, lapor Agensi/MYNEWSHUB.CC - sumber berita malaysia terkini
Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget