TONTON VIDEO : Gempar..Lipas Masuk Dalam Telinga


Di Beijing, doktor di wilayah Guangdong terkejut ada 26 ekor lipas dok bersarang dalam telinga seorang lelaki yang dikenali Li, 19. Li mendapatkan rawatan selepas terasa gatal dan sakit pada telinga kanan dia masa tidur.

Difahamkan, doktor yang periksa telinga terkejut menemui puluhan serangga kecil di dalam telinga Li dan percaya lipas betina menghuni organ itu sejak beberapa minggu lalu sebelum bertelur di situ. Macam mana dia tak boleh sedar benda tu ada dalam telinga ye???

“Kami melihat objek berbentuk serangga melitupi liang telinganya sepenuhnya lalu mengeluarkan lipas itu. Pemeriksaan lanjut menemui 25 anak lipas.” kata   Dr Yang Jing dari Hospital Chang’an Xiaobian di Dongguan.

Menurut Dr Yang Jing, secara keseluruhan doktor mengeluarkan 26 lipas termasuk la ‘ibu’ dengan 25 anak lipas sebesar nyamuk kecil. Lipas ni korang nak tau, antara serangga paling tahan lasak dan ada spesies mampu hidup beberapa bulan dengan hanya sumber terhad aje. Serangga itu gemarkan tempat gelap serta panas, sama seperti liang telinga manusia, lapor MissHana/Utaranews.com .

Berikut merupakan sebuah video lipas masuk kedalam telinga. Walau bagaimanapun video berikut hanya merupakan ilustrasi dan tiada kaitan dengan cerita ini. :)

Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget