Keputusan Rasmi Konsert Penentuan 12 Pelajar AF 2015

16 peserta akan berentap di pentas Konsert Penentuan ‪#‎AF2015‬ malam ini! Siapa agaknya yang berjaya ke minggu seterusnya? Siapa pula yang terpaksa hentikan perjalanan malam ini?

Pengetua dan tenaga pengajar #AF2015 telah membuat keputusan untuk memilih seramai 12 orang pelajar mara ke Akademi Fantasia bagi tahun 2015.

Keputusan itu dibuat selepas menyaksikan persembahan mereka di Konsert Penentuan #AF2015 yang berlangsung di Majlis Bandaraya Shah Alam (MBSA) sebentar tadi.

Enam pelajar lelaki yang terpilih ialah Openg (Anthonasius Jadil, 23,  Sabah), Faroq (Muhammad Amyroulfarouk Mohd Nor, 23, Melaka), Sufi (Mohammad Sufie Rashid, 24, Singapura), Sharul (Muhammad Shahrul Amin Kamarozaman, 19, Negeri Sembilan), Iqwan (Muhammad Ikhwan Alif Salim, 20, Perak) dan Syamel (Syameel Aqmal Mohd Fodzly, 22, Kuala Lumpur).

Manakala enam pelajar wanita pula adalah Ifa (Sharifah Nabilah Syed Azhar, 21, Kedah), Lisa (Allyssa Joanne Anak Jambi, 22, Sarawak), Rachel [Ang Hui San (Rachel), 23, Pahang),Bila (Nurnajmi Nabila Samsaidi, 19, Kuala Lumpur), Ziqa (Nurhusnina Haziqah Naharuddin, 19, Johor) dan Aziah (Aziah Awang, 21, Sabah).

Namun, nasib tidak menyebelahi empat orang peserta iaitu Wili (Suili George, 28, Sabah), Dalila (Nurdalila Mohamed Yusof, 23, Singapura), Syahid (Khairul Mohd Syahid Abu Hassan, 27, Melaka) dan Arisa (Sharmaine Arissa Shahrudin, 21, Selangor) apabila nama mereka diumumkan sebagai peserta yang tersingkir. Empat peserta yang tersingkir itu bagaimanapun menerima keputusan tersebut dengan hati yang terbuka. Kesemua pemilihan pelajar dipilih  serta dinilai dengan adil oleh pengetua dan tenaga pengajar. Konsert penentuan #AF2015 dihoskan oleh Zizan Razak dan Faizal Ismail, lapor astrogempak.com- sumber berita malaysia terkini
Labels:

Catat Ulasan

[blogger]

Borang Maklumat Hubungan

Nama

E-mel *

Mesej *

Dikuasakan oleh Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget